Buitenverlichting Met Ingebouwde Camera  thumbnail

Buitenverlichting Met Ingebouwde Camera

Published Sep 24, 23
7 min read

Informatie hebben over de CRI van een LED strip is gunstig omdat je er zo zeker van kunt zijn dat de kleuren correct worden gerepresenteerd door de lichtbron. CRI wordt gemeten op een schaal van 0-100. Een CRI van >80 is de industriestandaard voor de meeste toepassingen, hoewel een CRI van >90 noodzakelijk is voor situaties die een hoge kleur nauwkeurigheid vereisen.

Het gaat om een wereldwijde standaard en intelligent systeem, gericht op verlichting, waarin verschillende componenten met elkaar communiceren. Het focust daarbij op energiebesparing en bedieningsgemak. DALI is in 2000 ontworpen om de bediening van bedrijfsverlichtingsapparatuur beter en makkelijker te reguleren. Met gebruik van dit betrouwbare systeem kunt u digitaal LED drivers aansturen.

Het bestaat uit een protocol dat tot 512 kanalen kan aansturen. Om deze reden komt u op onze site ook vaak de term DMX-512 tegen. Zie transformator Een redelijk nieuwe optie voor LED verlichting is Dual White. Deze LED verlichting is voorzien van twee soorten LEDs: koud en warm wit, waardoor de verlichting ingesteld kan worden op verschillende kleurtemperaturen.

De totale som van Lumens die een lichtbron geeft. Zichtbaar licht is een onderdeel van het elektromagnetische spectrum en zit qua golflengte tussen UV-straling en infrarode straling in. De golflengte (λ) is de afstand tussen twee opeenvolgende punten met dezelfde fase. Bij licht spreekt men meestal over de golflengte in vacuüm en lucht die bij een frequentie hoort.

Het zichtbare spectrum strekt zich uit over golflengten van ongeveer 380 nm (nanometer) (violet) tot 780 nm (rood) in vacuüm en lucht. Als alle golflengtes van het zichtbare deel van het spectrum in min of meer gelijke mate aanwezig zijn, zien we de kleur wit. Doordat elektromagnetische straling zich altijd met de lichtsnelheid door de ruimte begeeft, is er een directe relatie tussen de golflengte en de frequentie van de straling, het aantal golven per seconde.

We geven deze frequentie aan in Hertz. Een hoge frequentie betekent ook een hoge energie. De intensiteit van licht wordt de lichtsterkte genoemd, de eenheid van lichtsterkte is candela (cd). Een infrarood LED creeert licht met een golflengte die net wat langer is dan het menselijk ook kan waarnemen. Een infrarood LEDje werkt op een soortgelijke manier als een LEDje dat waarneembaar licht produceert.

Over het algemeen hebben deze afstandsbedieningen een bereik van 7-10 meter. Er moet altijd gericht worden op de ontvanger en het signaal kan niet door muren heen. IP, ook wel 'Ingress Protection', is een waarde die de mate waarin een product capabel is om in een bepaalde omgeving goed te kunnen werken definieert.

Lampen met een maat Kelvin tussen de 5000K-6000K geven een wit licht. Hoe dichterbij de 3000K de lamp komt, hoe warmer (rood-geelachtig) het licht oogt. Er zijn zelfs lampen met een kleurtemperatuur van 2700K in onze shop. Lampen met een Kelvinwaarde die bij de 6500K in de buurt komen krijgen juist weer een meer blauwe tint.

Onder meer het inschakelen en dimmen van verlichting, de besturing van uw verwarming, beveiliging en jaloezieën wordt slim geïntegreerd door middel van KNX. De centrale aansturing gaat door middel van touchscreens, tablets of smartphones. Het voordeel van KNX is dat de gecertificeerde producten uitvoerig en onafhankelijk getest zijn voor ze op de markt komen.

Ook is KNX een decentraal systeem. Bij uitval van een enkel apparaat blijft KNX altijd zijn werk doen met de overige apparaten. KNX is zowel bedraad, alsook draadloos te gebruiken. Nadeel van het KNX-systeem is dat de investeringskosten vrij hoog kunnen uitpakken. Ook is de programmering niet eenvoudig en is iemand met een opleiding vereist om alles goed te installeren.

LED staat voor Light Emitting Diode. Een LED is een halfgeleider (diode), die licht uitstraalt wanneer er stroom door gaat. De halfgeleidermaterialen waar leds gebruik van maken, zetten elektrische energie om in zichtbare elektromagnetische straling. LED's beginnen dankzij hun rendement en lage energieverbruik een vervanger te worden voor de meeste conventionele lichtbronnen.

Lumen is de maat van helderheid zoals het menselijk oog deze waarneemt. Het is een belangrijke variabele wanneer u uw LED verlichting uit gaat kiezen. Zorg dat u de lumen tussen LED strips vergelijkt voordat u beslist welke LED strip het beste is voor uw doeleinden. Lux is een eenheid van lichtsterkte.

Een lichtbundel met een sterkte van één lumen op een oppervlak van één vierkante meter valt geeft een verlichtingssterkte van één lux. Eén lux is gelijk aan één lumen per vierkante meter. m, A is 1/1000 ampere en m, Amp is 0,001/1 ampère. Stroom is de maximale belasting die door een licht of krachtgroep geleverd kan worden en dat wordt uitgedrukt in Ampère.

In dit geval wordt miliampère (m, Amp) gebruikt om de hoeveelheid aan te geven. In de studie van kleurwaarneming worden kleurverschillen aangeduid met Mc, Adam ellipsen. Deze geven de spreiding in kleurtemperatuur aan. Binnen een Mc, Adam ellips zijn afwijkingen van één stap vanuit het centrum niet zichtbaar. Afwijkingen van twee tot drie stappen zijn nauwelijks zichtbaar en afwijkingen van vier tot zeven stappen zijn duidelijker op te merken.

Een PIR sensor is een apparaat dat gebruikt wordt om beweging te detecteren door middel van infrarood straling. Als een persoon langs een dergelijke sensor loopt, neemt het een snelle verandering van infrarood straling waar en zend het een signaal uit. PIR sensors worden onder andere gebruikt om automatisch licht of een camera in te schakelen als iemand een kamer binnenkomt.

Het PCB heeft een elektrisch circuit dat in zilveren etsen is afgedrukt. Dit circuit is bepalend voor hoe de LED verlichting zal werken. Het is tevens het platform van waaruit LEDjes worden aangestuurd voor verschillende toepassingen. RF staat voor radiofrequentie. Het is de golflengte waarop een afstandsbediening een signaal vanaf de afstandsbediening naar de LED strip stuurt.

4GHZ tenzij anders aangegeven. De afkorting RGB is een acroniem voor rood, groen en blauw. Dit zijn de 3 primaire kleuren van licht. Combinaties van deze 3 kleuren maken het mogelijk om allerlei andere kleuren te creëren. Standaard RGB LED strips maken gebruik van een 3-in-1 LED-chip, die bestaat uit rode, groene en blauwe chips.

Ro, HS betekent Restristion of Hazardous Substances, oftewel Beperking van Gevaarlijke Stoffen. Het gaat om een EU-richtlijn, waarvan de bedoeling is het gebruik van zes (gevaarlijke) stoffen in de elektronische industrie te verminderen. U kunt deze vier letters tegenkomen op onze producten. Dit houdt in dat het product voldoet aan de Ro, HS Richtlijn.

Het is als het ware de verpakking van een LEDje in LED strips. Surface Mounted LEDjes kunnen sneller en met een betere kwaliteit dan doorverbindingen worden gemonteerd. Er zijn verschillende soorten SMD's wat betreft formaat en type LEDjes. LEDStrip, XL gebruikt met name SMD3528, SMD2835 en SMD5050 voor haar ledstrips en SMD5730 voor haar led aquarium balken.

Een tijd controller is een kastje waarmee u één of meerdere LEDstrips door middel van door u gekozen instellingen automatisch kan bedienen. De tijd controller heeft in totaal 5 kanalen. Per kanaal kunt u een bepaalde instelling kiezen die, afhankelijk van het aantal LEDstrips dat u aansluit op dit kanaal, uw LEDverlichting aanstuurt.

Ook is het mogelijk om deze strips op afzonderlijke kanalen aan te sluiten en afzonderlijk te besturen. Bij een tijd controller ontvangt u altijd een CD met software voor op uw PC. Met behulp van deze software bepaald u hoe de tijd controller afgesteld moet worden; hoe uw LEDstrips bediend moeten worden.

Zie transformator Voltage is de SI-eenheid voor elektrische potentiaal en elektrische spanning. Het geeft dus aan hoeveel spanning er op een aansluiting staat. De spanning die op stopcontacten in Nederland staat is 230 volt. De hoeveelheid stroom die uit het stopcontact komt is echter afhankelijk van het apparaat dat aangesloten is.

12-24 volt wordt ook wel zwakstroom genoemd, dit is erg veilig in gebruik. Een andere belangrijke factor in veiligheid en stroom is het verschil tussen AC en DC, zie hiervoor AC/DC. De eenheid voor het meten van elektrische kracht. Het geeft de energie consumptie van een elektrisch apparaat weer wanneer deze ingeschakelt is.

Het behaalt een maximale snelheid van 100kbit p. s. en maakt gebruik van de 868MHz-band. Met een groot bereik van wel 30 meter is het een ideaal systeem voor thuisgebruik. Door middel van een mesh netwerk is dit bereik nog verder uit te breiden. Z-Wave heeft ongeveer 350 fabrikanten aan zich verbonden, die in totaal zo’n 1500 producten leveren.

Latest Posts

Jan Van Damme Kinesist

Published Jun 23, 24
6 min read

Wiphada Thaise Massage

Published Jun 20, 24
2 min read

Thai Massage Roermond - Wijchen - Nijmegen

Published Jun 19, 24
3 min read