Geschiedenis Van De Verpleegkunde - Wikipedia  thumbnail

Geschiedenis Van De Verpleegkunde - Wikipedia

Published May 15, 23
4 min read

Hbo-verpleegkundige - Carrièretijger

Je de patiënten, helpt hen met douchen en naar het toilet gaan. Sommige zieken kunnen niet uit bed komen, waardoor de verzorging wordt beperkt tot het wassen met een washandje en het helpen met de po-stoel. Je met aankleden, bijvoorbeeld door het aantrekken van steunkousen of een pyjama. Je ziet erop toe dat de patiënten krijgen (solidaris thuiszorg).

Tempus Thuisverpleging Gent

03 369 27 14
Klik hier voor meer

Je of patiënten wel de juiste medicijnen hebben gekregen en niet per ongeluk zijn overgeslagen. Tot slot heb je vaak nog , zoals bestellingen opgeven aan de apotheek. Je verricht specifiek , die afhankelijk zijn van de afdeling of instelling waar je werkt. solidaris thuiszorg. Op de chirurgische afdeling van een ziekenhuis verzorg je bijvoorbeeld wonden en operatieve ingrepen (een stoma bijvoorbeeld), breng je een katheter in (buisje voor het afvoeren van vloeistoffen zoals urine), leg je een infuus aan, enzovoort.

Een verpleegkundige bij de GGD zal zich bezighouden met de bestrijding van infectieziekten, inentingen en het geven van voorlichting. Iedere patiënt in een ziekenhuis of zorginstelling heeft een eigen , dat dagelijks door de verpleegkundige wordt gecontroleerd en aangevuld. In dit dossier staan de gegevens van deze persoon en het behandelplan.

Je bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering van dit behandelplan, dat je in overleg met de arts of specialist hebt samengesteld. solidaris thuiszorg. Je op jouw afdeling: je regelt allerlei zaken en geeft personeel en verpleegkundigen op lagere niveaus duidelijke instructies over wat wel en wat niet moet gebeuren. Ook met de artsen en specialisten is onderdeel van je werk.Je ondersteunt hen intensief bij hun werk, bijvoorbeeld gedurende onderzoeken en behandelingen of het bezoeken van de patiënten, dat "visite lopen" heet. Een belangrijk onderdeel van de verpleegkundige zorg is het observeren van patiënten. Je hebt daarvoor een goed 'klinisch oog' nodig, waarmee je snel in de gaten hebt dat er iets aan de hand is (solidaris thuiszorg).

Je vraagt wat er aan de hand is en schat op basis van het verhaal van de zieke, je eigen inzicht en je ervaring, in welke (medische) behandelingen noodzakelijk zijn. Als je het niet alleen aankunt, waarschuw je collega’s. Je licht ook degene in die verantwoordelijk is voor de patiënt (meestal de arts of specialist) - solidaris thuiszorg.

Netwerkverpleegkundenetwerkve...

Ten slotte denk je mee over het beleid tijdens vergaderingen met collega’s, artsen en andere zorgverleners (solidaris thuiszorg). Tineke van Dijk werkt als IC-verpleegkundige bij 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer: "Op de Intensive Care komen mensen terecht die in een levensbedreigende situatie zijn en die onder streng en continue toezicht moeten worden gesteld (solidaris thuiszorg).De patiënten liggen onder meer aan de hartbewaking of beademingsapparatuur. Via monitoren controleer je het hartritme en de bloeddruk en houd je scherp in de gaten of alle lichaamsfuncties naar behoren werken. Geeft een orgaan het plotseling op, een nier bijvoorbeeld, dan zul je direct niervervangende therapie moeten geven. Je bent voortdurend mensen aan het observeren en controleren." Je de patiënt, diens familieleden en bekenden over het soort behandeling dat de persoon in kwestie moet ondergaan, of over welk soort onderzoek er wordt uitgevoerd - solidaris thuiszorg.

Na operaties of behandelingen licht je ze in over het verloop van de ingreep en wat de arts precies heeft gedaan. Je doet echter geen uitspraken over de resultaten van een onderzoek of de diagnose, dat is uitsluitend aan de arts voorbehouden. solidaris thuiszorg. Je deelt lief en leed met je omgeving.

Als iemand een slecht bericht krijgt, is de verpleegkundige vaak de eerste . Vaak zijn er op zulke momenten geen familieleden of vrienden bij de patiënt. Denk aan mensen die veel pijn lijden en bij wie geen uitzicht op verbetering of genezing is. In een dergelijke situatie moet je toch kalm zien te blijven en de ander de mogelijkheid geven om te praten, mits hij zijn verhaal kwijt wil.

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van hulpbehoevende mensen (solidaris thuiszorg).. Vaak heb je meerdere coördinerende taken op een dag. Zo moet je er bijvoorbeeld op toezien dat in een kort tijdsbestek veel mensen worden gewassen, aangekleed en hun medicijnen toegediend krijgen.. Mensen kunnen bij jou hun verhaal kwijt als het moeilijk hebben, of wanneer ze gewoon een praatje willen maken.

Je ziet niet alleen toe op de conditie van patiënten, maar ook op het werk van je . Je werkt meestal in een team en bent daarom medeverantwoordelijk voor het functioneren en het gedrag van je collega’s. Immers, als een collega op jouw afdeling vergeet een patiënt zijn medicijnen te geven, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Dag Van De Verpleegkundige & Dag Van De Vroedvrouw

Er zijn echter ook 'zelfsturende teams', waarbij je elkaar coacht om goede zorg te verlenen. Tenslotte krijg je ook instructies van artsen en andere professionals (psychologen, zorgmanagers). "Je moet hard kunnen werken. Als verpleegkundige werken is echt veel heen en weer rennen, veel dingen tegelijk onthouden en doen - solidaris thuiszorg. Dus stressbestendig zijn.

Latest Posts

Jan Van Damme Kinesist

Published Jun 23, 24
6 min read

Wiphada Thaise Massage

Published Jun 20, 24
2 min read

Thai Massage Roermond - Wijchen - Nijmegen

Published Jun 19, 24
3 min read