Lijst Van Sporten

Published Jun 20, 22
10 min read

Fitnessapparaten voor Thuis - Sporten en Afvallen

Afvallen gaat centraal met gezond eten en sporten.   Op zoek naar duurzame producten? Natuurlijke voeding, ecologische kleding, biologische gezondheidsproducten? Midgaardshop heeft het allemaal. En nog veel meer. Ontdek al onze categorieën en laat je verleiden door ons ruim assortiment aan duurzame producten. Gezonder en minder eten is het belangrijkste als je wilt afvallen. Door te sporten of te bewegen verbrand je meer calorieën, dit kan dus wel goed helpen bij het afvallen. Maar afvallen door alleen bewegen kost heel veel tijd. Het is daarom van belang om minder te eten dan je verbrandt. Het perfecte fitnesstoestel voor thuis is dé Home gym van Midgaardshop . Hou je van lichaamsbeweging, maar lukt het je niet altijd om die verplaatsing naar de fitness of gym te maken? Genoeg van dure abonnementen? Of wil je soms gewoon eens een korte pauze van een kwartiertje nemen om te bewegen? Dan is een homegym ideaal. 24/24u geopend, 7 dagen op 7 en bewegen wanneer het jou uitkom  

DUURZAME PRODUCTEN

Midgaardshop werd in 2000 opgericht door Tom Vandyck en Ann Van Ende en is een trendy lifestyle winkel, biologisch & eco-vriendelijk, met respect voor mens en arbeid. Met meer dan 20 jaar ervaring en met duurzaamheid, persoonlijke service en eerlijke handel nog steeds als belangrijkste pijlers bieden we de groene consument een ruim aanbod aan betere producten.   Voor de selectie van onze producten hanteren we steeds deze regels:
 1. onze producten dragen ecologische, biologische of sociale labels of zijn ambachtelijk vervaardigd
 2. onze producten zijn niet getest op dieren
 3. onze producten hebben een duidelijk nut en/of zijn een goede oplossing voor een probleem
 4. onze producten worden geproduceerd onder maatschappelijk verantwoorde omstandigheden: correcte verloning, geen kinderarbeid en goede werkomstandigheden
 5. onze producten zijn mooi gemaakt en brengen een estetische waarde in elke omgeving
Elk product werd voorafgaande door ons zelf getest zodat we altijd uit ondervinding weten wat we verkopen!

Gezond Eten

Wat is het verschil tussen een crosstrainer en een hometrainer? Zowel een crosstrainer als een hometrainer zijn er voor gemaakt om je conditie te verbeteren. Of beter gezegd, om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Waarschijnlijk denk je nu: “Ja Oscar, het is allemaal één pot nat” Maar waar alle andere websites je inderdaad vertellen dat je conditie verbetert, is dat niet de gehele waarheid.

Nu moet ik er wel bij vertellen dat er één vorm van training is waarbij je ook kracht ontwikkelt maar daar kom ik later op terug. Het voornaamste wat je traint op deze apparaten is je uithoudingsvermogen. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk want wanneer jij je uithoudingsvermogen verbetert zul je gezonder door het leven gaan.

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”. De crosstrainer De crosstrainer is een fitnessapparaat waarbij je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt - afvallen schema sporten. Maar met name je benen en armen doen het werk. De crosstrainer bestaat uit een vliegwiel, waar twee loopplanken aan zijn bevestigt. Aan de bovenkant van deze planken zitten hendels bevestigt die je kunt vastpakken met je handen.

Je duwt met je voeten de twee loopplanken vooruit en trekt met je handen de hendels naar achteren. Je traint dus veel meer spieren dan alléén maar je beenspieren. Het schijnt dat je maar liefst 80% van al je lichaamsspieren in beweging zet. Een ideale workout voor zowel je bovenlichaam als voor je onderlichaam.

De hometrainer Vraag mij niet waarom dit apparaat deze naam heeft gekregen, want alle cardio-apparaten kunnen als hometrainer gebruikt worden. Ik gok dat het één van de eerste cardio-apparaten was die er ooit ontstaan is en door mensen werd gekocht om thuis te gebruiken. Maar dat even terzijde. Een hometrainer, is een fitnessapparaat waarbij fietsbewegingen nagebootst worden.

Pfizer Vaccin SportenHet wordt met name gebruikt door mensen die willen afvallen en dus hun uithoudingsvermogen willen verbeteren (sporten in warmte). Ook voor mensen die te zwaar zijn en waarbij teveel gewicht op de gewrichten komt met andere sporten, is het ideaal. Welke van de twee is beter? Laten we alvast vooropstellen dat het goed is dat je een vorm van beweging krijgt.

Ten tweede wil ik je duidelijk maken, dat het ook erg belangrijk is welke van de twee vormen van sporten je leuker vindt. Heb je een absolute hekel aan wandelen en hardlopen, dan doe je er verstandig aan om de hometrainer te kopen - spierpijn benen na sporten. Als dit ervoor zorgt dat je vaker traint en het langer volhoudt, dan heb je mijn zegen.

En dat is gemiddeld genomen, er zit namelijk een range in van 18 dagen tot 254 dagen. Hoe lang het duurt voordat een nieuwe gewoonte zich vormt, kan sterk variëren afhankelijk van het gedrag, de persoon en de omstandigheden (gekneusde ribben sporten). Als jij fietsen leuker vindt, dan is de kans groter dat je van sporten een gewoonte maakt wanneer je een hometrainer koopt, dan wanneer je een crosstrainer koopt.

Daarnaast kun je zelf waarschijnlijk wel bedenken dat wanneer je meer spieren gebruikt tijdens een workout, de kans groter is dat je meer calorieën verbrand. Bij de crosstrainer gebruik je aardig wat spieren over je gehele lichaam. Bij fietsen gebruik je met name je benen. De kans is dus groter dat je meer calorieën verbrand met het gebruik van een crosstrainer.

Wat zeggen de onderzoeken? Om te weten welke van de twee beter is, moet ik er toch wat onderzoeken tegenaan gooien. Laat ik alvast vooropstellen dat er weinig onderzoek gedaan is naar welke cardio-apparaten beter zijn. Bij alle apparaten doe je een cardiotraining, dus als er al een verschil is, is er waarschijnlijk een klein verschil.

Bijkomen Door Sporten

Maar ik zet ze toch op een rijtje: Zo is er een oud onderzoek uit het jaar 1996 (bron). Oud is understatement want in die tijd bestonden er nog geen eens crosstrainers… Er wordt hier een vergelijking gemaakt tussen verschillende cardio-apparaten: De loopband hometrainer een ski-simulator ergometer (roeien) stair stepper Airdyne De proefpersonen ondergingen eerst een gewenningsperiode van 4 weken, om na te gaan hoe zwaar de verschillende cardio-trainingen waren.De eerste 5 minuten waren een lichte training, de tweede 5 minuten waren een middelzware training en de laatste 5 minuten waren een zware training (toffe sporten). De zuurstofconsumptie, waaruit het energieverbruik werd berekend, werd gemeten tijdens de laatste minuut van de zware training. Uit dit onderzoek bleek dat de loopband voor de hoogste energieverbruik zorgde.

De loopband versus de crosstrainer Het tweede onderzoek is gelukkig iets recenter en komt uit het jaar 2010 (bron). In dit onderzoek wordt de crosstrainer vergeleken met de loopband - compressiekousen na sporten. De crosstrainer wordt ook wel een elliptical device genoemd. Uit het vorige onderzoek is gebleken dat de loopband voor meer energieverbruik zorgde dan de hometrainer.

Beide groepen moesten 2 keer 15 minuten op gemiddelde intensiteit trainen en dat op beide apparaten. Vervolgens werden de volgende punten gemeten: Maximale zuurstof opname op een bepaald moment Totale zuurstofverbruik Energieverbruik Hartslag Alle waardes waren nagenoeg gelijk. Enkel de hartslag was hoger bij het gebruik van een crosstrainer. Zuurstofverbruik en energieverbruik zijn vergelijkbaar ondanks een hogere hartslag.

De crosstrainer versus de hometrainer Dan komen we bij het laatste onderzoek, de crosstrainer versus de hometrainer. Dit onderzoek komt uit 2015 en is daarom het meest recent (bron). In dit onderzoek werden 14 deelnemer onderzocht. Ze volgden elk twee trainingen op beide apparaten. Alle deelnemers trapten elk gedurende 3 minuten op 9 verschillende vermogensuitgangen.

Sporten Heist-op-den-berg

De resultaten bevestigden dat het energieverbruik bij de crosstrainer groter is dan bij de hometrainer. Weet wel dat dit om kleine verschillen gaat. Dus mocht je echt een hekel hebben aan de crosstrainer, dan is dat het niet waard. Daarnaast is er 1 grote kanttekening aan alle cardio-apparaten. Ze overschatten allemaal de hoeveelheid verbrandde calorieën als je ze meet via het apparaat zelf.Dit liet ABC News weten (bron). De University of California in het Human Performance Center in San Francisco, gebruikt een VO2-test om te bepalen hoe hoog de vetverbranding werkelijk is. De test werkt als volgt: De maximale capaciteit van de ademhaling van een persoon tijdens het sporten wordt gemeten. Hieruit kan de hoeveelheid verbrande calorieën berekend worden.

Als je dus op de crosstrainer staat of op de hometrainer zit en de hoeveelheid verbrandde calorieën wordt doorgegeven dan is de kans vrij groot dat dit er in werkelijkheid minder zijn. Zo blijken de apparaten de volgende overschattingen te maken: De loopband overschatte met 13% De hometrainer overschatte met 7% Stairclimbers overschatte met 12% De crosstrainer bleek gemiddeld 42% te overschatten!! Ja ja dat lees je goed.

Wat zijn de voordelen van een cross- en hometrainer? Ok - Personal trainer. Ik zal stoppen met de onderzoeken want je bent op dit artikel terecht gekomen omdat je graag een crosstrainer of hometrainer wilt kopen en je wilt weten welke de beste koop is. Daar kom ik zo op, want eerst wil ik de voordelen van deze apparaten met bespreken. Yerba mate.

Ik neem aan dat dat de reden is waarom je een crosstrainer of hometrainer wilt aanschaffen. Wanneer je uithoudingsvermogen en je snelheid verbeteren, verbetert je algehele conditie. En dit brengt verschillende voordelen met zich mee: Wanneer je uithoudingsvermogen en snelheid toenemen, kun je meer hebben na elke vorm van inspanning.

Wat Eten Voor Sporten

Hierdoor zul je steeds sneller herstellen van een workout. Je afweersysteem wordt sterker door het opbouwen van je conditie. Sporten is stressvol voor je lichaam waardoor deze sterker wordt. Het klinkt misschien raar, maar doordat je lichaam tijdens het sporten een kleine opdonder krijgt, kan het voortaan beter omgaan met grotere opdonders zoals de griep.

Dit is de voornaamste reden waarom mensen hun conditie willen opbouwen. Door je uithoudingsvermogen te verbeteren, train jij tevens je hartspier. Je hartspier transporteert zuurstof naar alle delen van het lichaam. Wanneer deze sterker is kan er meer zuurstof verplaatst worden en krijg je een betere hartfunctie. Hierdoor kan je lichaam beter functioneren, je bloeddruk daalt en je cholesterolgehalte verbetert (bron).

Met de crosstrainer gebruik je een groot deel van je spieren, hierdoor train je een groot deel van je lichaam met één enkele beweging - waarom chocomel na sporten. Met de hometrainer train je enkel je benen, maar wel blijkt dat je meer kracht kunt geven tijdens het fietsen, waardoor je sterkere beenspieren ontwikkelt. Voordeel 2: De kans op blessures is kleiner Heb je weinig sportervaring en wil je beginnen met een nieuwe sport? Dan is de kans op het ontwikkelen van blessures redelijk groot.

De kans is groot dat je overgewicht hebt, hierdoor zijn de klappen op je gewrichten groter, ook hierdoor vergroot je de kans op blessures. Als laatst is er ook een grote kans dat je bij een nieuwe sport niet precies weet wat de juiste houding is, heb je tijdens sporten een verkeerde houding? Dan neemt de kans op blessures toe - start met sporten.

Dit is waar de crosstrainer en de hometrainer hun voordelen hebben. Zowel de crosstrainer als de hometrainer zorgen voor relatief weinig belasting: Je maakt geen harde klappen op de grond, hierdoor komt er weinig druk op de gewrichten Je kunt geen misstap maken waarbij je valt En ook een verkeerde houding aannemen is bijna onmogelijk De beweging is erg vloeiend en omdat de belasting zo minimaal is, is de kans op het krijgen van blessures erg klein.

Met Waarde Sporten

Maar daarnaast afvallen zou natuurlijk nog mooier zijn. Veel mensen denken gemakkelijk af te vallen door een goede cardiotraining. Denkende aan een half uur tot een uur fietsen, wandelen of hardlopen op dezelfde intensiteit. Je zou denken dat de kilo’s eraf vliegen. Helaas moet ik je daarin teleurstellen. Duurtrainingen op een vaste intensiteit zijn prima om je conditie op te bouwen maar blijken helemaal niet voor veel vetverbranding te zorgen.

Nu hoef je niet gelijk weg te klikken, want dit soort trainingen zijn prima uit te voeren op zowel de home- als de crosstrainer. Waar je een normale duurtraining van een half uur op dezelfde intensiteit doet zonder rust tussendoor, kenmerkt een HIIT workout zich door een afwisseling van korte maar krachtige momenten van inspanning afgewisseld door nog kortere momenten van ontspanning.

En dit herhaal je dan in totaal 8 keer. Voordelen van een HIIT-workout Het blijkt dat deze vorm van trainen de volgende voordelen heeft: : een studie liet zien dat na 6 HIIT trainingen, je VO2max (term voor uithoudingsvermogen) verdubbeld. En dat in maar 10-20 minuten per keer (bron) (intermittent fasting en sporten). cardio zorgt ervoor zorgt dat je spiermassa verliest, terwijl een HIIT workout ervoor zorgt dat jij je spiermassa behoudt of zelfs meer wordt (bron).

Je kunt speciale apps op je telefoon downloaden waarbij je tijden in kunt stellen. Een voorbeeld van zo’n app is Tabatha. Hierbij kun je invoeren hoe lang je op volle intensiteit wilt trainen, vervolgens vul je een tijd voor je rustperiode in en als laatst geef je aan hoe vaak je dit rondje wilt herhalen.Wanneer je net begint met sporten, is de kans groot dat je wat overgewicht en nog niet zo’n goede conditie hebt - sporten voor 60 plussers. Vervolgens kom je de sportschool binnen en zie je iedereen met hun opgepompte lichamen voor de spiegel staan om te zien hoe mooi ze er wel niet uitzien. Ik snap dat je dat geen plezier doet… Ik word er zelf ook niet altijd even vrolijk van.

Olympische Winterspelen 2018 Olympische Sporten

Al zet je hem voor de televisie neer en kijk je ondertussen je favoriete serie, maar dit keer liever NIET met een bak chips. Het is allemaal mogelijk. Je hebt daarnaast ook geen last van pottenkijkers. Je kunt het op je dooie gemak, zonder toeschouwers voor de televisie uitvoeren. Wat wil je nog meer? Geen maandelijkse kosten - Yerba mate.

Natuurlijk moet je eerst een apparaat aanschaffen wat redelijk aan de prijs is, maar zodra die er staat kun je hem voor vele jaren gebruiken. Op den duur lekker goedkoop dus. Houdt er wel rekening mee dat de trainingen net zo goed moeten zijn als in de sportschool… …wanneer mensen op zichzelf trainen is de kans dat ze smokkelen groter dan met een publiek.

Gezond sporten, dat is ook gezond eten

Niet alleen topsporters, maar ook recreatieve sporters plukken de vruchten van gezonde eetgewoontes. Een gezonde levensstijl, dat is immers meer dan sporten en bewegen alleen. Gezond eten betekent de juiste balans vinden tussen de ingrediënten die je lichaam nodig heeft. Dat zijn: vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels, mineralen, vitaminen en water. Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde het Vlaams Instituut Gezond Leven alle kennis over gezonde voeding.

Tips voor een gezond leven

Of je dagelijkse inspanning nu bestaat uit een flink stuk wandelen, fanatiek hardlopen of een teamsport als bijvoorbeeld voetbal of hockey. Alle vormen van beweging zijn goed voor je lichaam. Beweging en sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij. De drie grondslagen van de voedingsdriehoek (Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding; Vermijd ultrabewerkte voeding zoveel mogelijk; Verspil geen voeding en matig je consumptie) vormen de basis voor tien Gezond Leven tips. Zo willen we jou bewustmaken van gezonde voeding en je motiveren om er zelf mee aan de slag te gaan.
 1. Neem plantaardige producten als basis voor elke maaltijd
 2. Beperk je inname van producten met dierlijke oorsprong
 3. Drink vooral water
 4. Kies zo weinig mogelijk voor ultrabewerkte producten
 5. Varieer en zoek alternatieven
 6. Eet op vaste tijdstippen en samen met anderen
 7. Eet bewust en met mate
 8. Pas je omgeving aan
 9. Werk stapsgewijs
 10. Geniet van wat je eet!

Navigation

Home

Latest Posts

Van Der Linden Badmode

Published Dec 04, 22
6 min read

Fitness Online Coaching

Published Dec 03, 22
6 min read

Fitness Mat Dik

Published Dec 03, 22
6 min read